Recept från årets demo på Mat i Mark

Recept nötköttsgryta med grönmögelost och björnbär

Ca 6 port.

12 steklökar

3 vitlöksklyftor

1kg högrev eller bog.

Smör att steka i

Salt o peppar

3dl vatten

4dl rött vin

1,5 msk fond

0,5 msk kinesisk soja

2dl vispgrädde

1 tsk salvia

1 msk balsamvinäger

100g gräddädelost eller liknande

2 dl tinade björnbär

 

1.Skala steklökarna och skiva eller pressa vitlöksklyftorna. Skär köttet i tärningar ca 3*3cm.

  1. Stek steklök och vitlök så att den blir mjuk och glansig i smör i en stekpanna. Lägg löken åt sidan.
  2. Stek köttet, lite åt gången så att det får färg. Salta, peppra och lägg över det i en gryta.
  3. Vispa ur stekpannan med lite av vattnet. Tillsätt skyn, resten av vattnet, rödvin, fond och soja till grytan och låt den koka under lock i 1-1,5 timme.
  4. Rör ner steklök och vitlök när det återstår 20 minuter. Avsluta med att tillsätta grädde, salvia och balsamvinäger. Låt grytan bli ordentligt varm.
  5. Smula gräddädelost och tillsätt den tillsammans med björnbär.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s