Kampanj för att bevara tappen i Älekulla

Hej Älekullabor! (och alla andra också naturligtvis)

Älekulla samhällsförening behöver ekonomiskt stöd för att kunna driva tankstationen vidare. Vi tycker att tappen och framförallt butiken är väldigt viktig för byn, därför vill vi gärna vara med och bidra.

Samtidigt upplever vi den torraste sommaren på mycket länge i Sverige. Detta får till följd att allt växer dåligt eller inte alls och årets skörd av grödor både för humankonsumtion och djurfoder väntas bli allt från mindre än normalt till katastrofalt låg beroende på hur länge regnet dröjer. Bristen på foder innebär att fler djur än normalt behöver slaktas för att vinterfodret ska räcka och detta skapar obalans på marknaden.

Därför vill vi ge er chansen att göra dubbel nytta för landsbygden genom ett erbjudande:

”Tapplåda”

20kg vacuumpackat färskt nötkött i smidiga förpackningar klara att lägga i frysen.

Innehåll: 0,5kg filè, 1kg ryggbiff, 1kg entrecote, 1kg lövbiff -Skivat ca 0,5 kg/paket.

1kg högrev, 1kg fransyska 1kg bog i hela bitar.

3-4 kg grytbitar 0,5 kg/pkt. 10 kg färs 0,5kg/pkt.

Pris 3300kr

För varje beställd låda skänker vi 500kr till Älekulla Samhällsförening för att bevara tankstationen. Erbjudandet gäller till den 10/7 men kan ev. förlängas.

Beställ helst via hemsidan www.bocksaseko.se.  Där finns också mer info om oss och vårt kött.

Annars telefon 0705 55 78 08 (Mikael)

Leveransdatum efter överenskommelse.

beställningen är bindande. Betalning sker vid leverans.

 

Med vänlig hälsning: Mikael Mild, Bocksås eko

Recept från årets demo på Mat i Mark

Recept nötköttsgryta med grönmögelost och björnbär

Ca 6 port.

12 steklökar

3 vitlöksklyftor

1kg högrev eller bog.

Smör att steka i

Salt o peppar

3dl vatten

4dl rött vin

1,5 msk fond

0,5 msk kinesisk soja

2dl vispgrädde

1 tsk salvia

1 msk balsamvinäger

100g gräddädelost eller liknande

2 dl tinade björnbär

 

1.Skala steklökarna och skiva eller pressa vitlöksklyftorna. Skär köttet i tärningar ca 3*3cm.

  1. Stek steklök och vitlök så att den blir mjuk och glansig i smör i en stekpanna. Lägg löken åt sidan.
  2. Stek köttet, lite åt gången så att det får färg. Salta, peppra och lägg över det i en gryta.
  3. Vispa ur stekpannan med lite av vattnet. Tillsätt skyn, resten av vattnet, rödvin, fond och soja till grytan och låt den koka under lock i 1-1,5 timme.
  4. Rör ner steklök och vitlök när det återstår 20 minuter. Avsluta med att tillsätta grädde, salvia och balsamvinäger. Låt grytan bli ordentligt varm.
  5. Smula gräddädelost och tillsätt den tillsammans med björnbär.

En riktigt god nyhet inför sommarens grillupplevelser.

Efter mycket provande med hängningstider och olika innehåll mm kan vi nu lansera vår nya Gourmetlåda 7kg. Framtagen för dig som tycker att endast det bästa är gott nog, eller för den delen till dig som bara vill få det enklare att lyckas med grillningen eller söndagssteken. Innehåller alla de ädlaste detaljerna och lite till. Hängmörat i minst 14 dagar för att få en kvalité utöver det vanliga.

finns under fliken ”Beställ kött”