Om oss

Bocksås är ett ekologiskt lantbruksföretag som producerar nötkött och öppna landskap. Vi brukar ca 140 hektar åker och betesmark med gården Bocksås i Älekulla som bas. Endast 10 hektar är egen ägd areal, resten arrende-/skötselavtal. Nästan allt foder som djuren behöver, odlas här.

Jag som driver gården idag heter Mikael Mild och är femte generationen i släkten som brukat Bocksås. Jag tog över helt efter mina föräldrar år 2008 efter att ha arrenderat gården under några år. Jag bor här tillsammans med min familj som består av min fru Sara och våra barn Elna och Isak.

Jag har ett stort engagemang i det jag gör och jag är oerhört stolt över det vi producerar här. Nötkreaturen och dess förmåga att omvandla gräs till för oss människor näringstät mat genom kött och mjölk är något fantastiskt skapat av naturen. Det ligger mycket kärlek och arbete bakom det kött som slutligen hamnar på tallriken. Och det är just därför som jag vill erbjuda det här köttet direkt till er som är noga med vad ni äter.

Köttproduktionen består för närvarande av 25 dikor som föder var sin kalv varje år. Djuren är av raserna Charolais, Simmental och Hereford. Kalvarna föds upp på gården tills de är slaktmogna vid 20-26 mån ålder. Vi köper därtill in ca. 20 kalvar per år från producenter i vår närhet med samma uppfödningsmodell som vi.

Uppfödningen är gräs/ört-baserad vilket betyder att djuren föds upp i ett ganska makligt tempo utan stora mängder spannmål/kraftfoder. Detta gör att djuren bildar ett kött med mycket god kvalité och rikt på nyttiga omega3 fettsyror. Därtill betar de stora arealer naturbetesmarker vilket medför att vi kan vårda det vackra landskapet i området.

Vi har byggt ett nytt stall i Bocksås där djuren får vistas i en bra miljö under vinterhalvåret. Alla djur får gå lösa och det är gott om plats för både mat och vila.

När djuren är slaktmogna körs de till slakteriet på Öströö i Sibbarp. Resan tar bara en timme. När de sedan slaktats hängmöras slaktkroppen innan det är dags för styckning och paketering. Köttet är alltså väl mörat när det når dig som konsument vilket också märks när du äter det.

Vi finns i Älekulla, Marks kommun. Välkommen att kontakta oss på tel. 070 555 78 08 eller mikael.bocksas@gmail.com

Adressen är Bocksås 2 51194 Älekulla